Predrag Skoković

Predrag Skoković


Srbija


Predrag Skoković je profesionalni programer i softver tester sa dugogodišnjim iskustvom u IT industriji. Diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na Departmanu za matematiku i informatiku. Radio je nekoliko semestara kao demonstrator u nastavi na matičnom fakultetu, da bi posle toga nekoliko godina proveo u regionalnoj banci kao administrator IKT sistema. Zatim je više od decenije znanje i iskustvo sticao u kompaniji za razvoj softvera, gde se zainteresovao za rad u domenu kontrole kvaliteta.

Aktivnim pristupom u vođenju razvojnih timova na mnogobrojnim internacionalnim projektima radio je na podizanju svesti o neophodnom sprovođenju testiranja od ideje do realizacije softvera. Kroz dugogodišnji posvećen rad bio je uključen u projekte tehničke automatizacije na polju medicine i petrohemije, ali i u sektoru finansija i bankarstva. Početni entuzijazam da širi i prenosi znanje ga nikada nije napustio, stoga postaje redovni (i nagrađivani) predavač na internacionalnim konferencijama posvećenim testiranju softvera ali i gost predavač Univerziteta u Novom Sadu.

Predrag aktivno učestvuje u realizaciji ISTQB® kurseva kao trener u kompaniji Quality House Ltd. Kursevi za koje je zadužen su od velikog interesovanja za IT profesionalce u Srbiji - ISTQB Foundation Level Course, ISTQB Agile Tester Foundation Course, ISTQB Specialist Level - Test Automation Engineer, ISTQB Advanced Level - Test Manager Course.

Danas, nakon višegodišnjeg angažmana u svetu testiranja softvera, Predrag je član regionalnog ISTQB® odbora za Jugoistočnu Evropu (South East European Testing Board - SEETB), profesionalni konsultant i akreditovani ISTQB® trener, suosnivač i predsednik UO Test'RS Club-a, zajednice profesionalnih softver testera Srbije, i suosnivač i direktor kompanije Quality House u Srbiji.